Po bazaru

Po bazaru

V uplynulých týdnech se konalo na Habrovce několik synodních setkání, brigáda, bazar, oslava Mikuláše a plno dalších akcí, a také koncert z tvorby K. Haranta v Michli. Probíhají denní adventní vzpomínky k 80. narozeninám kostela na Habrovce a 11. 12. 2021 nás čeká farní rekolekce, která bude od 10 do 16 věnována synodnímu setkání.
Přeposílám zprávu od organizátorky o bazaru.
Krásný nedělní večer milí přátelé,

letošní ročník adventního bazaru opravdu BYL…, BYL: „malý, venkovní a s výdejovým okénkem na jídlo..“…ale BYL. Doprovázený poletujícími vločkami a samozřejmě maximální snahou dodržet všechna aktuální vládní opatření.

Byli úžasní všichni, všichni, kdo jakkoli pomohli, všichni kdo na nás mysleli a podporovali nás odkudkoli. DÍKY VÁM VŠEM.

A jak to vše dopadlo?

Na věnce se letos pěly ódy za krásný design a provedení a šly “ na dračku“. Úžasné a nejlepší babičky ozelenily a naše maminky profesionálně ozdobily více než 50 ks věnců, které prostě mizely, ani nevím jak.

Skvělý a flexibilní tým pomocníků v kavárně a výdejovém okénku v kombinaci se všemi vašimi vyrobenými dobrotami pomohl jako vždy navýšit celkový výtěžek akce. Obzvláště všechny teplé polévky a pokrmy byly v chladném  počasí obrovskou pomocí a „nábojem“ pro všechny kupující. 

Úžasný obrovský (8 x 4m) party-stan, zapůjčený od jedné farní rodiny, které vyjadřuji tisíceré díky, poskytl bezpečné a úžasné zázemí pro naši letošní verzi bazaru. Lidé se zde velmi disciplinovaně střídali a metoda „dobrovolného příspěvku“, tj. změna oproti standardnímu režimu cenovek a pokladny, byla vřele přijata.

Celkový výtěžek z adventního bazárku roku 2021 je krásných: 29 189Kč.

Zahrnuje tedy jak výtěžek z bazaru a prodeje adventních věnců a dekorací (20 763 Kč), kavárny a občerstvení (5 299 Kč), tak rovněž i krásnou sumu 3 127 Kč, kterou nám přispěla úžasná a statečná paní Zelinková, která dnes celé dopoledne prodávala venku v chladném počasí s námi. Velké díky od nás všech.
Lucie Kirschová

Pozn. red.: Částka po odečtení nákladů bude spolu s výdělkem podzimního dětského bazárku J. Kyselové a jejího týmu použita pro určené cíle, věcné dary byly hned rozváženy do charitativních zařízení.
My jsme ti, kdo děkujeme za nasazení, námahu, za pomoc potřebným i za možnost setkat se na bazaru.